SUDNJI DAN ZA “PROROKE”

0
781

 

Masivni asteroid proletiće danas pored Zemlje, ali neće biti nikakve kataklizme o kojoj pričaju vjerske sekte i razni “proroci” – poručuju iz Nase.Nasa je zadnjih mjeseci imala pune ruke posla demantujući tvrdnje da će “asteroid sudnjeg dana” zbrisati čovječanstvo ovog mjeseca.

Sada je potvrđeno da će 270 metara veliki asteroid “2012 TT5” projuriti pored naše planete na udaljenosti od oko osam miliona kilometara.

Taj stav naučnika, međutim, ne smiruje “teoretičare apokalipse” koji mjesecima tvrde da će posljednje minute čovječanstva biti između 22. i 28. septembra.

“Nije nam poznat ni jedan asteroid koji juri prema Zemlji. Dakle, vjerovatnoća takvog sudara je veoma mala”, saopštava Nasa.

Maštovitiji među teoretičarima zavjere tvrde da “Veliki hadronski sudarivač” privlači divovske asteroide prema Zemlji.

NJih brine mogućnost da bi eksperiment sa fizikom čestica mogao poslati veliko magnetno polje koje bi privuklo masivne asteroide, a koji bi, zatim, udarili u našu planetu sa razornim posljedicama.

Naučnici koji provode eksperiment 75 metara ispod francusko-švajcarskih Alpi, u blizini Ženeve, insistiraju da je tako nešto nemoguće.

Međutim, neki od zagovornika “sudnjeg dana” godinama spekulišu da se naučnici “kockaju” sa uništenjem Zemlje, jer bi mogli da stvore crnu rupu koja bi nas sve progutala.

Teoretičari zvajere, koji ponekad dobro zarađuju na lakovjernim ljudima, već dugo tvrde da će “šest ogromnih asteroida, koji se kreću prema Zemlji, udariti u našu planetu između 21. i 28. septembra”.

Oni tvrde da će svemirska stijena promjera 2,5 kilometara udariti u Portoriko i izazvati kataklizmu svjetskih razmjera.

Ukoliko i ovo proročanstvo propadne, kao i sva druga do sada, teoretičari zavjere spremili su narednu kataklizmu!

Naime, naredni “smak svijeta” najavljen je već za 7. okrobar, kada bi se, prema tumačenju “Uduženja Biblije”, na Zemlji trebalo desiti “nešto gadno/Srna/.

PODIJELI