Super dijeta : Smršajte pet kilograma za deset dana!

0
1425

Ako vam je neophodno da u ekspresnom roku izgubite par kilograma viška, a želite da se zdravo hranite ovo je prava dijeta. Kilograme nećete vratiti, obećavaju njeni tvorci, i neće biti loših efekata na psiho-fizičko zdravlje.

Dijeta traje 10 dana i ni dan više. Ono što je najbolje, sami pravite plan obroka i prilagođavate ga svojim željama i potrebama.
Takođe, važno je da tokom dijete vježbate, jer bez fizičkih aktivnosti neće biti rezultata. Jedite različito voće, jer svako od tog voća sadrži određene sastojke koji su potrebni vašem organizmu za normalno funkcionisanje. Isto važi i za povrće, kuvano ili dinstano- neke vrste povrća su dobri antioksidansi, druge su dobre zbog vlakana koja pomažu probavu, treće zbog vitamina i minerala.

Neko će vam povrće tako pomoći u gubitku kilograma, neke da vam koža ne izgubi boju i tonus, odnosno čak će vam pomoći da vratite izgubljeni sjaj.

Neka dominira šargarepa, zelena salata, paradajz, jedite što šarenije. Na vašem dijetalnom meniju može biti i supa od povrća. Što se tiče voća, jedite ga mnogo, a za ovu dijetu najbolje voće su papaja, jabuke, jagode, grejp i maline.

Ove voćke ne samo da će vam pomoći u sagorijevanju masnoća, nego ćete od njih dobiti neophodne vitamine. Takođe, umjesto voća i povrća možete pojesti jogurt sa prirodnim muslijem.

Tokom dijete moraćete da zaboravite na hljeb, meso, sir, tjesteninu, slatkiše. To što će vam voće i povrće pomoći u gubitku kilograma, ne znači da smijete da ga jedete svakih sat vremena u neograničenim količinama.

Na dan morate da imate četiri glavna obroka – doručak, ručak, užina i večera. Za svaki obrok pojedite šoljicu (od 2 dcl) svježeg povrća i jednu šoljicu voća. Umjesto supe, možete pojesti ukusnu miješanu salatu od povrća. Začinite je limunom, nikako prelivima.

PRIMJER JELOVNIKA ZA JEDAN DAN:

Doručak: 1 šoljica isjeckanog voća, 1 šoljica soka od paradajza ili jedna čaša jogurta

Ručak: 1 šoljica supe od povrća ili činija zelene salate, šoljica isjeckanog voća

Užina: šoljica isjeckanog voća

Večera: Salata od povrća – krastavac, šargarepa, kupus, brokoli, paradajz, zelena salata, šoljica supe od zelja, šoljica isjeckanog voća. /cafe.ba/

PODIJELI