Suspenzija referenduma za tri dana – DNS obećao podršku

0
593

Suspenzija odluke o sprovođenju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH trebalo bi da glatko prođe na sjednici Narodne skupštine u ponedjeljak.

Tu nema ništa sporno jer su poslanici većine podržali dnevni red na kome je, osim ove, i odluka o suspenziji referendumske komisije.

Podrška nije upitna, ali jesu poruke koje stižu iz DNS-a. Marko Pavić je, ponovo, iznenadio jučerašnjom izjavom da stranka koju vodi smatra da treba sprovesti referendum, a možda još i više Nedeljko Čubrilović današnjom da će poslanici DNS-a podržati odluke o suspenziji.

“Ja mislim da niste vi doboro slušali gospodina Pavića, preslušajte to o čemu je govorio. Rekao je… Dobro sad, ja mislim da niste dobro čuli. Evo citiram. Poslanici DNS će glasati za prijedlog odluke i imaju tamo potpisi svih poslanika.

– Gospodine Čubriloviću, rekao je: Radije bih da referendum bude proveden, da ono što smo izglasali ne povlačimo”. Od slova do slova.

– Nisam siguran i nisam slušao i ne mogu da komentarišem”, rekao je predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

“DNS-ov je stav da provedemo referendum. Radije bi da se ta odluka skupštine o referendumu provede, nego da se povlači”, rekao je predsjednik DNS Marko Pavić.

Nešto ne štima jer je DNS među predlagačima odluke o suspenziji. Imaju vremena do ponedjeljka da se usaglase, kažu u opoziciji. Poručuju da dolaze na sjednicu ali da dnevni red neće imati njihovu podršku. Ponavljaju da je u pitanju čista manipulacija.

“Na kolegijumu smo takođe tražili da predsjednik Republike zauzme stav o ovom pitanju, obzirom da je predlagač referenduma”, rekao je poslanik SDS u NSRS Nedeljko Glamočak.

“Oni nemju hrabrosti, manipulisali su svih ovih dvije godine, dovedeni su na proplanak i sad trebaju da pokažu svoje pravo lice”, rekao je Klub poslanika PDP NSRS Perica Bundalo.

“Da nam se izvini i predsjednik i svi poslanici iz vladajućih strukutura koji su za to glasali”, rekao je Krsto Jandrić iz Kluba poslanika NDP NSRS.

Bez sumnje, u ponedjeljak će imati šta da se čuje u skupštinskoj sali. Nije isključeno da to opet budu pištaljke jer opozicionari kažu da bez njih neće na sjednicu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here