Cetinski: Ovo mi je najgori dan u životu

0
868

“Učestvovao sam u nesretnom slučaju za koji nisam odgovoran. Siguran sam kako će policija to i potvrditi nakon uviđaja”, kratko je nakon nesreće kazao pjevač Toni Cetinski (48).

Pod točkovima njegovog mercedesa u Pustoj ulici u Rovinju u petak oko 14 sati ležao je beživotno muškarac. Kako bi došli do njega, morali su zvati vatrogasce, koji su podigli automobil i izvukli nesretnika. Prema prvim informacijama, muškarac je bio u kafiću koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta nesreće.

Pregaženi muškarac navodno je izašao iz kafića te je ležao na cesti u trenutku u kojem je naišao Toni u automobilu. Na mjesto događaja izašli su i rovinjski policajci.

– Potresen sam i nemam riječi kojima bih opisao najgori dan u životu koji čovjek može proživjeti – kazao je šokirani Tony, piše 24 sata.

Sve okolnosti ove tragične nesreće još se utvrđuju, a nakon završenog uviđaja i obdukcije trebalo bi se znati je li muškarac već bio mrtav kad ga je Tony pregazio. Ono što je sigurno, riječ je o vrlo uskoj uličici u kojoj nije moguće brzo voziti.

– Bilo je puno djece, baš su se vraćala iz škole. U prvi tren nismo znali ko je vozio. Čovjek je već ležao na cesti kad je on naišao. Izašao je iz kafića u kojemu se ljudi okupljaju piti vino – kazao je očevidac nesreće.

Toniju ovo nije prva saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao. U julu 2006. godine u Rovinju je teško ozlijeđen u naletu automobila na njegov motocikl. S njim je tad bio i devetogodišnji sin, koji je, nasreću, prošao bez povreda.

(Avaz)

PODIJELI