Švajcarski mediji: Jang Bojs polomio zube na Zvezdi

0
316

Zvezda je stavila “ad akta” Jang Bojs i okreće se Ligi šampiona drugu godinu zaredom, a Švajcarce je, kao Salcburg i Kopenhagen, poslala na kolosjek drugog po jačini evropskog takmičenja.

Sjajan epilog po crveno-bijele i naravno razočaravajući po goste iz Berna koji su očekivali mnogo više u dvomeču sa srpskim prvakom, ali više od dva remija koji za njih znači eliminaciju – nisu mogli. Ključna je bila prva utakmica, previše propuštenih šansi skupo su koštali Seoaneov tim, a kako je zaključeno u najtiražnijim švajcarskim medijima, za prolazak protiv “ovakve Zvezde” nedostajala je magija najboljih.

“Moglo je više! Ali da bi se pobijedio ovako uporan i tvrd protivnik kao što je Zvezda, bio je potreban genij Miralema Sulejmanija ili Giljoma Oroa. Obojica, ipak, trenutno nisu u najboljem ritmu, a ušli su sa klupe”, konstatovano je u izvještaju tiražnog “Blika”, koji je glavni izvještaj sa utakmice naslovio riječima “Jang Bojs polomio zube na Crvenoj zvezdi”.

Pomenuti švajcarski list se u komentaru na poraz osvrnuo na prognozu eks fudbalera Partizana Gorana Obradovića koji je, između ostalog, tvrdio da će Zvezda odigrati upravo onako kako je to bilo u utorak uveče: tvrdo, disciplinovano, taktički besprijekorno.

“Jang Bojs je trebalo da pobijedi u Bernu. Da jeste, Srbi ne bi igrali onako kako su odigrali u revanšu – u tome su šampioni. Tačno to je predvidio bivši napadač Partizana Goran Obradović u razgovoru za naš list”, kaže se u tekstu “Blik”.

Ovako je zvanični Twitter nalog Jang Bojsa ispratio najveću šansu za pobjedu u Beogradu i paradu Borjana.

List “20minuten” u svom onlajn izdanju donosi reakcije iz tabora Jang Bojsa nakon poražavajućeg ishoda:

“Razočarani smo”, rekao je sportski direktor kluba iz Berna Kristof Špicer, jedan od prvih koji je stao pred novinare u Beogradu.

“Ne krivim ekipu, dobro su su igrali, nedostajao je samo rezultat. Dvaput smo u najmanju ruku bili ujednačeni sa Zvezdom, ali dva dobra poluvremena nam nisu donijela prolaz”.

Bolna činjenica po Švajcarce je i ta što, sem eliminacije, ostaju “kratki” za veliki UEFA novac koji je bio na talonu u utorak uveče na “Rajku Mitiću”.

“Finansijski momenat nam nije u ovom trenutku najvažniji. U ovom momentu mi je najžalije igrača”, završio je utučeni Špicer, prenosi “Telegraf.rs“.

Gorepomenuti “Blik” je u jednom od svojih osvrta na utakmicu uputio kritike na organizaciju utakmice, konkretno na muku novinara da dođu do mjesta za uzimanje izjava igrača.

“Kad smo već kod UEFA: Činjenica da novinari moraju da se probijaju do miks zone kroz navijačko grotlo i ultrase sa bakljama je još jedna stavka koja ide na dušu UEFA. Odobravanje takvog scenarija je naprosto skandalozno. Nije onda ni čudo što gostima nije sve potaman u Beogradu”, kaže se u komentaru novinara koji je očito iskusio

PODIJELI