Svjetski lideri u pozama u kojima nismo navikli da ih vidimo! (FOTO)

0
521

Pariz je juče bio centar svijeta jer se u tom gradu okpupilo više od 70 predsjednika i premijera. Ceremoniju obilježavanja 100 godina od završetka Velikog rata, pored centralne svečanosti, obilježilo je nekoliko zanimljivih događaja.

Veliku pažnju privukao je domaćin događaja, Emanuel Makron, koji je pokušao da “otopli” odnose sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom i to tako što je spustio svoju ruku na Trampovo koleno i obraćao mu se riječima “prijatelju moj”, a američki predsjednik je zadržavao distancu.

Dan kasnije, na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 100 godina od kraja Prvog svjetskog rata, slično je u komunikaciji sa Makronom prošla i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Makron je imao zanimljiv razgovor i sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Oni su naime na crvenom tepihu razmijenili nekoliko riječi, ponovo pod kišom, kao i prije četiri mjeseca kada su se družili na ruskom fudbalskom terenu, nakon finala Svjetskog prvenstva Francuska-Hrvatska, kada je Kolinda izgrlila francuskog kolegu.

Iako se nije moglo čuti što je kazao hrvatskoj predsjednici odmah po dolasku, po Makronovoj gestikulaciji moglo bi se zaključiti da je kazao: “Opet nam pada kiša”.

Iako je većina svjetskih lidera stigla prvo u Jelisejsku palatu kako bi se potom uputili na Trijumfalnu kapiju gdje se održava vojna parada povodom 100 godina od kraja Prvog svjetskog rata, predsjednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin pravo su došli pred Trijumfalnu kapiju.

Tramp je Putina sačekao sa širokim osmehom, što je mnogima u Americi zasmetalo.

Veliku pažnju privuklo je i rukovanje predsjednika SAD i Rusije.

Prema zvaničnom rasporedu sjedenja koji se pojavio na društvenim mrežama i prije samog ručka, predsjednici Rusije i SAD trebalo je da sjede sa iste strane stola. Tačnije Putin desno, a Tramp lijevo od Makrona. Pored francuskog predsjednika, u tampon zoni našla bi se i njemačka kancelarka Angela Merkel. Međutim, raspored je promijenjen, pa se na kraju Putin našao preko puta Trampa.

U nekom trenutku na fotografijama se vidi kako Tramp namiguje ruskom kolegi.

PODIJELI