Svjetsko prvenstvo je namješteno! Evo ko će biti prvak!

0
1677

Velibor Džarovski Džaro, poznati menadžer iz Skoplja koji je za vrijeme bivše Jugoslavije stekao nadimak Kralj namještaljki zbog toga što je prema vlastitom priznanju namjestio najmanje 80 utakmica u jugoslavenskim nogometnim ligama tvrdi da je Svjetsko prvenstvo u Brazilu namješteno.

Po njemu, pobjednik se već zna, a to će biti Brazil jer je domaćin ovoga prvenstva. Njegove tvrdnje o namještenom prvenstvu dokazuje i sumnjivo dosuđen penal na utakmici sa Hrvatskom, kojom je otvorena najveća svjetska nogometna smotra.

Đarovski u razgovoru navodi da se muljanjima na sportskim terenima ne bave samo na Balkanu već i na bogatom Zapadu, i to na prljaviji način i sa više novaca.

Po njemu jasno je da će titulu prvaka svijeta ponijeti Brazilci, a penal im je dosuđen zato što su to platili velikim novcima. Samo osvajanje Svjetskog prvenstva smirilo bi ogromno nezadovoljstvo Brazilaca koji mjesecima prosvjeduju protiv njegove organizacije, kaže Đarovski. “Brazil je dao ogromne novce da se ovo prvenstvo organizira kod njih, a u FIFA-i su spremni vratiti im uslugu. Tako to ide. Prijatelji iz FIFA-e su delegirali sudca Japanca koji je protiv Hrvatske svirao ono što ja zovem penalom ljubavi”, navodi kralj namještaljki.

Đerovski je još prošle godine tvrdio da je žrijeb za Svjetsko prvenstvo namješten budući da su Sepp Blatter i Michel Platini namjestili da reprezentacije njihovih zemalja dobiju najlakšu skupinu na prvenstvu. Nije slučajno što su Blatterovi Švicarci i Platinijevi Francuzi u grupama sa Hondurasom i Ekvadorom, kazivao je Đarovski. S druge strane, BiH i Hrvatska nemaju utjecaj u FIFA-i pa su stoga stavljeni u teže skupine u kojima im je onemogućen prolazak. No, kako je uopće moguće takvo što namjestiti, Kralj namještaljki nudi odgovor i na to pitanje: ‘Kada sam ja namještao žrijebanja za nogometni kup bivše SFRJ to je bio lagan posao. Jednostavno, zagriješ kugle koje želiš ili ne želiš izvući, tako se to radilo nekada, a danas je tehnologija napredovala milijun puta’. /sport.ba/

PODIJELI