TOMAŠ: REPUBLIKA SRPSKA PROIZVOD LjUBAVI NjENIH GRAĐANA

0
247

Republika Srpska je proizvod ljubavi naroda koji u njoj živi, borbe, odlučnosti i hrabrosti zbog čega će vječno trajiti, rekao je gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš nakon današnjeg prijema koji je Grad upriličio povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

On je istakao da je Republika Srpska pravo građana koji u njoj žive, da su ovdje svi dobro došli bez obzira na vjeru i nacionalnu pripadnost,ali i da Srpska ne može biti poligon za bilo kakve političke igre zbog čega je ukazao na potrebu za dodatnim jedinstvom i zajedništvom.

„Danas, u miru, imamo obavezu da je čuvamo, branimo i svakim danom razvijamo jer od svakog pojedinca zavisi njena snaga. Pozivam sve građane da svaki dan učinimo mali pozitivan napor da razvijamo svoju porodicu, lokalnu zajednicu, a time i Republiku Srpsku“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

Gradonačelnik Tomaš je uputio poziv svim sugrađanima da sutra u 9.00 časova prisustvuju liturgiji, parastosu i polaganju vijenaca u Spomen – hramu na Vučijaku i kroz molitvu zajedno odaju počast za 626 boraca poginulih u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu. On je napomenuo da će iz Prnjavora sutra za sve zainteresovane građane biti organizovan besplatan prevoz u Banjaluku na svečani defile povodom Dana Republike Srpske koji počinje od 17.00 časova.

Predsjednik Skupštine grada Prnjavor Željko Simić uz čestitke za Dan i krsnu slavu Republike Srpske poručio je da je Srpska naša svetinja koja će vječno živjeti, a građane pozvao da je u slozi,ljubavi i zajedništvu čuvaju.

Današnjem prijemu u Centru za kulturu u Prnjavoru prisustvovali su predstavnici udruženja koja okupljaju borce, ratne vojne invalide, porodice poginulih, nestalih i zarobljenih, kao i privrednici i društveno aktivni članovi lokalne zajednice.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Perica Đumić ukazao je na potrebu da se 9. januar svake godine svečano obilježava.

„Ako bismo dopustili da izblijedi veličina i značaj ovog datuma Republika Srpska bi izgubila svoj identitet. Velika svečanost znači jaku Republiku Srpsku koja je takva siguran oslonac svima nama“ , kaže Đumić.

Na današnjem prijemu porodicama poginulih boraca uručene su kartice za besplatan parking na području grada.

PODIJELI