Traore optužen da 13 godina igra pod lažnim imenom

0
698

Koliko godina ima Lasina Traore, fudbaler Monaka koji igra na posudbi u Amijenu? On tvrdi da ima 27 godina, ali predsjednik kluba Etoil Sportiv Dabobo optužuje ga da je dvije godine stariji.

Naime, Traore je karijeru počeo u tom klubu iz Obale Slonovače, a predsjednik kluba Ibrahim Kone tvrdi da je lažirao dokumente i da laže o svojim godinama.

“Lasinu Traorea sam 2005. godine doveo i tada se zvao Traore Menene. Na moje veliko iznenađenje kasnije je promijenio svoje godine i svoje ime. Ovaj problem traje 13 godina. Nije pošteno u sportskom smislu i zbog toga pokrećem pravni slučaj protiv njega. Znam puno stvari koje mogu dokazati, kao da je zaista igrao za naš klub pod drugačijim podacima”, kaže Kone.

Zašto je predsjedniku kluba bitno dokazati da je Traore stariji nego što tvrdi? Razlog je naknada za treniranje i postotak od njegovih transfera prema FIFA pravilima pa je Koneu bitno dokazati da je Traore jedan period od 13. godine trenirao u njegovom klubu.

“Moramo pronaći rješenje. Čekamo da Savez popravi ovu nepravdu. Ako to ne bude riješeno, idemo pred Arbitražni sud za sport”, rekao je on.

Traore je u karijeri igrao za Kluž, Kuban, Anži, Monako, Everton, CSKA, Sporting i Amijen u kojem ove sezone nije postigao niti jedan gol na 16 utakmica.

(index.hr)

PODIJELI