Trinkijeri: Očekivan poraz Italije, Srbija najbolja na SP

0
275

Trener Partizana Andrea Trinkijeri analizirao je prvi dio takmičenja na Mundobasketu, osvrnuo se na utakmicu Srbije i Italije i igre SAD koje su prije takmičenja slovile za glavnog favorita za odbranu titule.

On je poraz Italijana u trećem kolu grupe D (92:77) vidio kao očekivan jer smatra da je nacionalni tim koji vodi Aleksandar Đorđević trenutno najbolji na prvenstvu.

“Očekivano. Mislim da je najvažnija stvar da su Amerikanci u teškoj situaciji. Četvrta ili peta ekipa najboljih NBA igrača nije dovoljna više. Uvijek pričam kad ne treba… Ako ‘prežive’, onda su sigurno najopasniji za zlatnu medalju. Trenutno loše igraju, dobili su sa Turskom, a nije trebalo. Ali kad si preživio onda postaješ opasniji. Srbija je najbolja ekipa na prvenstvu. Po kvalitetu, dubini rostera po velikim igračima. Fale Teodosić i Milosavljević, do sada se nije vidjelo, u jednoj teškoj utakmici bi to moglo biti problem, ali šest ovakvih visokih igrača niko nema”, rekao je Trinkijeri.

Odgovorio je i na pitanje koliko mu se dopada igra sa dva centra kada u timu Srbije igraju Nikola Jokić i njegov imenjak Milutinov istovremeno na parketu. Ova kombinacija sa Jokićem kao četvorkom je isprobana i u paru sa Miroslavom Raduljicom i Bobanom Marjanovićem.

“Prije 25 godina se igralo sa tri centra. Sve se vrti u krug i sve će se vratiti. Kad me neko pita šta je nova stvar u košarci, proke je bilo ‘small ball’, a sada će se vratiti ti krupni igrači ja mislim. Za mene pozicije ne postoje već godinama, to je za mene već primitivno”, kaže Trinkijeri.

Trinkijeri u svom timu ima četiri visoka igrača na koje može da se osloni i kaže da je snaga njegove ekipe u reketu u raznovsnosti.

“Da. Ovo je zemlja centara i mi sad imamo četiri igrača koja mogu da igraju tu poziciju i sva četvorica su drugačija. Jedan je ogroman, jedan je pokretljiv, jedan je tvrd i jedan je mlad i talentovan”, rekao je Trinkijeri čiji je tim gotovo kompletno na okupu i može da se sprema za narednu sezonu.

Jedini koji fali je Stefan Birčević i to baš zbog toga što je sa Orlovima u Kini.

“Drago mi je, ali ne znam koliko to olakšava. Ali ponekad kad ti dođe reprezentativac u posljednjih sedam dana to daje dodatnu energiju. Profesor Koprivica mi mnogo pomaže. Na kraju septembra sa pravom energijom: psihološkom i fizičkom. Ne mogu da biram koja je važnija, jedna bez druge ne idu”, tvrdi Italijan.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here