U Prnjavoru nema zaraženih virusom korona- Nema mjesta panici

0
452

Na danas održanoj šestoj sjednici Štaba za vandredne situacije tema je bila pojava korona virusa u RS.

Direktor Doma zdravlja u Prnjavoru, Svjetlana Malić, istakla je da prema podacima epidemiološke službe ove zdravstvene ustanove, nema zaraženih osoba virusom korona.

“Ovim putem upućujem apel stanovništvu da se pridržava upustva koje se tiču preventivnih mjera, koje su preporučene od strane ministarstva zdravstva RS i SZO, a na roditelje apelujem da školarcima koji trenutno ne pohađaju nastavu, ograniče kretanje na kućne uslove. Takođe, ako ste doputovali iz zemalja u kojima vlada epidemija virusom kovid 19, ili ste bili u kontaktu sa takvim osobama, telefonski se javite svom porodičnom ljekaru” kazala je Malić.

Komandant štaba, Darko Tomaš, istakao je da  je trenutna epidemiološka situacija pod kontrolom, te da nema oboljelih od virusa korona na području opštine Prnjavor.

“Nema mjesta panici, važno je da se poštuje odluka Vlade RS i da se sa prevencijom krene na vrijeme. Obavezno je pojačati higijenske mjere, a preporuka je i da se otkažu svi javni skupovi. Štab za vandredne situacije zasijedaće i dalje i pratiti situaciju u saradnji sa prnjavorskim Domom zdravlja. prnjavorlive.info

PODIJELI