Ugao koji najbolje pokazuje da li je Boaći postigao gol

0
611

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su 1:1 u 158. ligaškom “vječitom derbiju”, a utakmica je, kao mnogo puta do sada, podigla mnogo bure, jer su mnogi smatrali da kod Zvezdinog gola lopta nije prešla liniju.

Partizan je vodio od 33. minuta. Ričmond Boaći je predao loptu pravo u noge Rikarda Gomeša koji je krenuo u solo prodor, predriblao Babića i sa 17 metara poslao fantastičan udarac uz lijevu stativu.

Boaći se iskupio za ovu grešku na samom kraju utakmice.

Napadač iz Gane je u 73. minutu poslije kornera postigao gol glavom, ali taj detalj je bio poprilično nejasan. Njegov udarac je nekako zaustavio golman Stojković, a poslije žalbi obje ekipe i asistencije sudije iza gol linije, glavni arbitar Danilo Grujić je prihvatio i pokazao na centar, iako se na snimku ne vidi dobro da li je lopta prešla gol liniju.

Sam golman Partizana Vladimir Stojković bio je najglasniji tokom “pobune”, a čak je izjavio da će da se odrekne državljanstva Srbije

Nekoliko sati nakon utakmice pojavio se snimak na kojem se vjerovatnije najbolje vidi da li je lopta prešla gol liniju. Najbolje je da pogledate snimak i sami zaključite da li je zaista bio gol.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here