URUČENO 26 ODLIKOVANJA PORODICAMA POGINULIH

0
1162

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić uručio je u Prnjavoru odlikovanja porodicama 26 poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Srpca, Gradiške, Laktaša i Prnjavora, koje je predsjednik Republike Milorad Dodik odlikovao Medaljom zasluga za narod povodom Vidovdana.

IMG_0213

“Ovo je poseban vid društvenog priznanja za žrtve koje su naši saborci podnijeli za stvaranje Republike Srpske. Nastojimo i da ukažemo na sadašnji položaj porodica poginulih boraca i da pronađemo način da se on poboljša”, rekao je Savčić i podsjetio da se odlikovanja uručuju po regijama.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić koji je pozvao na jedinstvo svih boračkih organizacija, te lokalnih i republičkih vlasti, ističući da slaba Srpska znači slabiju poziciju i ljudi koji su učestvovali u njenom stvaranju.

Milan Subotić iz Prnjavora, otac poginulog borca Mladena Subotića, kaže da je priznanje od predsjednika Srpske pokazatelj da porodice poginulih nisu zaboravljene i da se o njima, ipak, vodi računa.

Sa područja opštine Srbac posthumno su odlikovani Boro Vujanović, Vlatko Pirkl, Ilija Vujinović, Veljko Petrović i Boro NJegomirović.

Iz Gradiške odlikovanja su dobile porodice poginulih boraca Stole Kljajića, Željka Munjerana, Ratka Starčevića, Milorada Šikuljka, Zorana Šobota, Mirka Karana i Predraga Grahovca.

Sa područja opštine Laktaši odlikovani su Jovan DŽolić, Nebojša Crnić, Ilija Teodosić i Nedeljko Šajić.

U opštinu Prnjavor, na osnovu Ukaza predsjednika Srpske, stiglo je 10 odlikovanja, i to za poginule borce: Miladina Vrhovca, Mladena Subotića, Izudina Šišmana, Miroslava Milijevića, Branka Brđanina, Nedeljka Stanića, Duška Sarića, Radeta Vujakovića, Stanimira Kusića i Duška Peulića.

Sa područja ove četiri opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je ukupno 1.606 boraca. /srna/

PODIJELI