Vengeru nude direktorsku fotelju Pari Sen Žermena

0
545

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger mogao bi uskoro da prihvati ponudu Pari Sen Žermena i postane njihov novi sportski direktor.

Mediji u Francuskoj prenose da je predsjednik “svetaca” Naser Al-Kelaifi nezadovoljan radom sadašnjeg sportskog direktora Antera Enrikea i da je već kontaktirao Vengera.

Čelnici Parižana nezadovoljni su jer Enrike nije uspio u zimskom prelaznom roku da dobije bitku sa Barselonom po pitanju transfera Frenkija de Jonga iz Ajaksa.

Enrike je na dužnost stupio u junu 2017. godine, ima ugovor na dvije godine i sva je prilika da saradnja neće biti produžena, tako da u klubu već pregovaraju a potencijalnim kandidatima.

Venger je idealan za tu poziciju i pojedini mediji su već izvijestili kako se bivši strateg Arsenala, koji je u londonskom klubu proveo 22 godine, sastao sa Al Kelaifijem na turniru teniserki u Dohi.

Mjesto susreta nije nimalo slučajno jer je Al-Kelaifi, inače bivši teniser, trenutno predsjednik Teniskog saveza Katara.

Navodno, Vengeru je dato da se izjasni o ponudi najkasnije do kraja marta, tako da bi u slučaju odbijanja, imali još vremena da reaguju i potraže drugog kandidata.

Da se o Vengeru ozbiljno razmišlja u Parizu svjedoče i posljednje izjave trenera Tomasa Tuhela koji je izrazio razočaranje što sportski direktor Enrike nije uspio zimus da dovede još jedno pojačanja.

Osim toga, Venger, koji je u ponedjeljak dobio nagradu Laureus za životno dostignuće, zanimljiv je i Čelsiju.

Bivši golman englske reprezentacije, Dejvid Siman, izjavio je da smatra da bi bilo dobro da ga “plavci” angažuju, ali malo je vjerovatno da bi Francuz tako nešto prihvatio iz prostor razloga zato što ima status legende u komšijskom Arsenalu.

(B92)

PODIJELI