VIDEO: Nađen boing usred šume, spasoci doživjeli šok…

0
938

Postoji i dobar razlog za to – u njemu već godinama živi ekscentrični američki inženjer

Otkriće boinga 727 usred nedođije u američkoj saveznoj državi Oregon diglo je na noge spasilačke službe i sve medije, koji su pojurili na lice mjesta da prvi dođu do misteriozno nestalog boinga.

Međutim, ispostavilo se da to nije nestali malezijski avion, nego dom 64-godišnjeg inženjera elektrotehnike Brucsa Kembela, koji u njemu živi već nekoliko godina.

“Kao dijete sam gledao na TV-u stare avione, pa sam u ranom dobu dobio ideju”, ispričao je Bruce za Blejz. Avion je poduprt betonskim stubovima, a Bruce ga je opremio osnovnim stvarima koje su mu potrebne za život.

“Živim u avionu koji ima struju, vodu i kanalizaciju”, hvali se taj inženjer, koji inače i pilotira manjim avionima. Kaže da je uvijek volio čelične ptice.

“Ukratko, avioni spadaju u najljepše stvari koje je čovječanstvo izgradilo. Avioni su neverojatno čvrsti i podnose velike nalete vjetra, prašine i insekata”, kaže u jednom dahu vlasnik ovog neobičnog doma, koji već razmišlja da boing 727 zamjeni drugim, i to u Japanu.

“Napravljeni su od savremenih i dugotrajnih materijala, a dizajnirani su tako da lijepo izgledaju”, kaže Brus i dodaje da ga čeka još mnogo posla na avionu da bi on postao potpuno funkcionalan.

Zasad u toj neobičnoj kući može da se tušira, jedna spavaća soba je potpuno sređena, ali kuhinju tek treba da napravi pa zasad hranu sprema u mikrotalasnoj ili tosteru.

Dosad je na preuređivanje potrošio 220.000 dolara, a koliko mu je stalo do aviona govori i to da je za posjetioce pripremio gomilicu papuča da mu po “kući” ne bi gacali u cipelama. Za virtualnu turu papuče vam nisu potrebne. Izvor: kurir

PODIJELI