Vozači, oprez: MUP RS pojačava kontrole

0
1135

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske narednih dana širom Srpske organizovaće akciju pojačane kontrole učesnika saobraćaja jer podaci pokazuju da je za 11 mjeseci ove godine na području Srpske evidentirano 8.924 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 118 lica.

MUP Srpske akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola u organizmu, organizovaće sutra i subotu, 10. decembra, saopšteno je iz MUP-a.

“U 11 mjeseci ove godine neprilagođena i nepropisna brzina kretanja vozila bila je uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda u 2.178 slučaja, te će fokus kontrola policijskih službenika biti kontrola brzine kretanja vozila”, navodi se u saopštenju.

Policija će istovremeno kontrolisati i prisustvo alkohola u organizmu jer je zbog vožnje pod uticajem alkohola u ovom periodu u Srpskoj iz saobraćaja isključeno 15.369 vozača, a 228 zbog vožnje pod uticajem opojnih droga ili drugih opojnih sredstava ili lijekova.

U prvih 11 mjeseci ove godine na području Republike Srpske evidentirano je 8.924 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 118 lica, teško je povrijeđeno 645, a lakše 2.658 lica.

MUP Republike Srpske apeluje da se svi učesnici ponašaju odgovorno u saobraćaju, poštujući propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

srna

PODIJELI