Vujičić završio govor riječima “Banjaluko volim te”

0
436

Rečenicom ” Banjaluko volim te” koju je izgovorio na srpskom jeziku, najpoznatiji motivacioni govornik Nik Vujičić završio je nastup pred hiljadama građana u Sportskoj dvorani Borik.

Najpoznatiji Australijanac srpskog porijekla čiji su roditelji rodom iz Srbije rođen je bez ruku i nogu. Za njegovo stanje nije bilo nikakvog medicinskog objašnjenja.

Motivacioni govor u gradu na Vrbasu započeo je na srpskom jeziku ističući da voli Srbiju i da želi jednoga dana da svoju porodicu dovede u Srbiju.

– Želim da ih dovedem i u Banjaluku – rekao je Vujičić naglasivši da je veoma srećan zbog dolaska u ovaj grad.

Okupljenima je pokazao fotografiju svoje porodice, supruge i četvoro djece i naglasio značaj porodice u životu svakog čovjeka. Njegov oslonac dodao je uvijek je bio njegov otac.

Publika je pažljivo slušala svaku njegovu rečenicu a njegove poruke protkane ljubavlju, nadom i vjerom nagradila je gromoglasnim aplauzom.

Pred sam kraj Vujičić je rekao da bi želio sve prisutne da zagrli.

– Na žalost ne mogu, otpale su mi ruke- našalio se na svoj račun i tako poslao snažnu poruku svima da prihvate sebe kakvi jesu i nikada ne odustanu.

Svi koji su ga večeras slušali na poklon su dobili njegovu knjigu “Živjeti slobodno”, a gostovanjem u Banjaluci završena je Nikova turneja u BIH. On je juče govorio u Mostaru i Sarajevu a od svoje 19. godine održao je motivacione govore u 73 zemlje svijeta i postao inspiracija milionima ljudi.

Vujičić: Moramo da vjerujemo i sanjamo velike snove

Ukoliko želimo nadu, moramo da vjerujemo i sanjamo velike snove, rekao je australijski motivacioni govornik srpskog porijekla Nik Vujičić koji je u Banjaluci govorio o svojim poteškoćama i borbi kroz život.

– Poznajem istoriju ovog regiona i čast mi je što sam tu. Mnogi napuštaju ovo područje zbog nedostatka mogućnosti. Svima bih poručio, ako žele videti promjenu, da budu dio te promjene – rekao je Vujičić.

Dodao je da ga je roditeljstvo mnogo promijenilo, te da je zahvalan ocu koji mu je bio dobar primjer.

Sav prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe. Zvaničnici Srpske razgovaraće sutra u Banjaluci sa Vujičićem, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

(Glas Srpske)

PODIJELI