Vukojeviću novčana kazna zbog spornog videa

0
508

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije odlučila je da kazni Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švajcarskih franaka, saopšteno je iz HNS-a.

“Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Vukojević “poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fer-pleja”.

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švajcarskih franaka, uzimajući u obzir njegovo lično izvinjenje, te mjere koje je poduzeo HNS, uključujući zvanično izvinjenje te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu. Istovremeno, FIFA mu je izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ukoliko se ovakav incident ponovi.

Vukojević je u svom izvinjenju naglasio da njegove poruke na društvenim mrežama nisu imale politički značaj, već su bile usmjerene Ukrajincima u znak zahvalnosti na podršci.

“U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način”, stoji u saopštenju.

(N1 Hrvatska)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here