Za Novu godinu i do minus 15

0
923

Narednih dana u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) doći će do jakog zahlađenja, tokom noći počeće padavine, a očekuje se da snježni pokrivač dostigne od 10 do 40 centimetara, u višim predjelima više od 50 centimetara.

U južnim krajevima noćas će početi kiša, a očekuje se da će sutra pasti 50 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti jak jugo, u višim predjelima moguće su mećave i vijavice.

Jutarnja temperatura sutra će biti od minus četiri do minus dva stepena, na jugu do tri stepena, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 29. decembra, biće hladno uz porast snježnog pokrivača, snijeg će padati i u južnim krajevima, a krajem dana padavine će prestati.

Jutarnja temperatura biće od minus sedam do četiri, na jugu minus jedan stepen, a najviša dnevna od minus šest do minus dva stepena Celzijusova, na jugu malo iznad nule.

U utorak, 30. decembra, biće vrlo hladno i uglavnom suvo, a tokom dana će ponegdje provejavati slab snijeg, a vjetar će biti umjeren, svejerni.

Jutarnja temperatura biće od minus 13 do minus osam, na jugu do minus tri, na planinama do minus 18, a najviša dnevna od minus osam do minus četiri, na jugu oko nule.

U srijedu, 31. decembra, biće vrlo hladno i oblačno uz provejavanje slabog snijega povremeno, a na jugu će biti suvo uz sunčane periode i hladno uz povremeno jaku buru.

Jutarnja temperatura biće od minus 14 do minus devet, u višim predjelima i do minus 18, na jugu oko minus pet, a najviša dnevna od minus devet do minus četiri, na jugu do minus jedan stepen.

U novogodišnjoj noći biće uglavnom suvo, ponegdje sa slabim snijegom, a temperatura oko ponoći biće od minus 12 do minus osam, u višim predjelima oko minus 15, na jugu oko minus tri stepena Celzijusova.

Zbog očekivanih niskih temperatura vazduha iduće sedmice, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje. srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here