ZA VIKEND 60 EKIPA NA TREĆEM MEMORIJALU „SINIŠA PEULIĆ“

0
628

Republika Srpska – Prnjavor –FK „Ljubić“
PRNjAVOR, 5. SEPTEMBRA /SRNA/ – Fudbalski klub /FK/ „Ljubić“ iz Prnjavora ovog vikenda biće domaćin 3. Međunarodnog omladinskog turnira „Siniša Peulić“ na kojem će u četiri uzrasne kategorije učestvovati 60 ekipa iz regiona.
Predsjednik FK „Ljubić“ Zoran Deket u izjavi Srni kaže da se i ove godine nastavlja trend dolaska velikih klubova na turnir u Prnjavoru.
„Proteklih godina imali smo goste iz FK ‘Vojvodina’ i FK ‘Željezničar’ iz Sarajeva, a za vikend možemo najaviti dolazak ‘Dinama’ iz Zagreba koji će učestvovati sa svoje tri selekcije, kao i perjanicu fudbala Republike Srpske i BiH FK ‘Borac’ Banjaluka koji dolazi sa sve četiri generacije sa po dvije ekipe“ , rekao je Deket.
On je precizirao da će u subotu, 7. septembra igrati 2009. i 2011. godište, a dan kasnije 2008. i 2010. godište.
Deket je govoreći o školi fudbala organizovanoj u FK „Ljubić“ istakao da su generalno očekivanja ljudi da se odmah postigne rezultat , ali da je to zapravo proces koji kroz više faza traje minimalno četiri godine uz intenzivan rad i uz preduslov da se radi o kvalitetnoj selekciji mališana.
„Mi smo prvo edukovali trenere koji sada svi imaju takmičarske UEFA licence, jedan od rijetkih klubova u regiji koji ulaže u edukaciju dječijih trenera. Samim tim su se poboljšali i kvalitet rada i masovnost djece“ , pojasnio je Deket.
„Ljubićeva“ škola fudbala trenutno ima oko 200 dječaka i djevojčica.
Deket kaže da iz kvantiteta mora proizaći i kvalitet, čemu svjedoči podatak da su ekipe iz Prnjavora redovno u završnicama turnira, a generacija dječaka 2008. godište se već drugi turnir zaredom vraća sa jednom od medalja.
Dječaci predvođeni trenerom Bojanom Simićem su 18. avgusta osvojili prvo mjesto na turniru u Derventi, a 1. septembra iz Laktaša su se vratili sa srebrnom medaljom.
Deket napominje da će opredjeljenje kluba i dalje biti unapređenje rada sa mlađim selekcijama.
„Cilj nam je da u nekom dužem periodu imamo svoje igrače, da ne budemo primorani angažovati igrače sa strane“ , naglasio je on.
Otvaranju turnira „Siniša Peulić“ predviđenom u subotu, 7. septembra u 12 časova će, kako je najavljeno iz kluba, prisustvovati ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i Borislavko Peulić, otac poginulog borca Vojske Republike Srpske Siniše Peulića, nekadašnjeg istaknutog člana FK „Ljubić“ po kojem stadion kluba i turnir nose ime. /kraj/ts/foto

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here