Zbog situacije u Crnoj Gori Zvezda traži odgađanje derbija u Podgorici

0
457
Košarkaški klub “Crvena zvezda” zatražila je da zbog uzavrele atmosfere u Podgorici bude odgođen duel sa “Budućnosti”, koji je zakazan za sutra, ali iz glavnog grada Crne Gore tvrde da za to nema nijedan razlog.

“Crvena zvezda” uputila je rukovodstvu ABA lige dopis u kome traži odgađanje duela sa klubom “Budućnost”, koji je zakazan za sutra u 18.00 časova u Podgorici.

U dopisu upućenom rukovodstvu ABA lige se navodi da trenutna situacija u Crnoj Gori nije povoljna za odigravanje ove utakmice iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

Beogradski klub je poručio da u ovom trenutku ne želi da “doliva ulje na vatru” i na bilo koji način još više otežava veoma složenu situaciju.

Iz Košarkaškog kluba “Crvena zvezda” su istakli i da su kontaktirali nadležne bezbjednosne organe Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima kluba, bez obzira na bezbjednosne mjere koje bi domaćin preduzeo.

“Zato smatramo da bilo kakav, i najmanji, a posebno incident koji je vezan za neke druge, najmanje sportske motive, može u ovom trenutku da nanese nesagledivu štetu očuvanju ABA lige”, naglasili su iz beogradskog kluba.

Košarkaški klub “Crvena zvezda”, kako su napomenuli, uvijek je, uz takmičarske ciljeve, isticao i važnost očuvanja regularnosti, integriteta i opstanka ABA lige.

“Zato apelujemo na Vas, a i na “Budućnost` da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo i tako izbegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posledica”, navedeno je u dopisu.

“Crvena zvezda” je predlaže da se ovaj meč odigra u Podgorici 24. februara u terminu koji je slobodan za oba tima, čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način.

“Očekujemo da uprava Košarkaškog kluba `Budućnost VOLI` prihvati ovaj dobronameran predlog. Ukoliko se to ne dogodi, u skladu sa aktima ABA lige verujemo da će predsednik i Predsedništvo ABA lige doneti pravu odluku s ciljem očuvanja ABA lige”, istaknuto je u dopisu upućeno rukovodstvu ABA lige iz Košarkaškog kluba “Crvena zvezda”.

Iz tabora Podgoričana su poručili da su sve mjere preduzete i da ne postoji nijedan razlog da meč bude odgođen.

PODIJELI