Од понедјељка подношљивије температуре

0
1793

Топлотни талас који је захватио поједине дијелове Европе, међу којима и Балкан, назван је “Луцифер”, а метеоролози најављују да би понедјељак, 7. август, могао бити и његов посљедњи дан, након којег слиједи пад темепратуре ваздуха.

Хрватски метеоролози најављују да се већ сутра увече очекује нестабилно вријеме, на сјеверу Јадрана и у унутрашњости Хрватске.

У ноћи између недјеље и понедјељка очекује се повећање облачности па су могући пљускови, а мјестимично може бити и јаче грмљавине. Према наводима портала ИстраМет, који у Истри има мноштво станица за мјерење, све је изгледније да ће овако екстремна температура крајем сутрашњег дана бити прекнута локално веома снажним невременом, али детаљнија прогноза биће позната сутра.

Према познатој норвешкој метеролошкој страници Ур.но, у Загребу ће у понедјељак максимална температура ваздуха бити 23 степена Целзијусова.

Екстремна врућине у Италији, дијеловима Француске и Шпаније и на Балкану, довеле су до пожара, као и до штете на усјевима, док су у неким подручјима издата саобраћајна ограничења и забрањен рад на отвореном током најтоплијих дијелова дана, када су температуре достизале и 40 степени Целзијуса.

PODIJELI