САД: Истрага против родитеља дјечака спасеног од гориле

0
2860

Америчка полиција саопштила је да је покренула истрагу против родитеља трогодишњег дјечака који је упао у ограђени простор за гориле у Зоолошком врту у Синсинатију и кога је спасао тим тог врта усмртивши горилу.

Власти су саопштиле да ће истрага бити фокусирана на поступке родитеља који су довели до инцидента, а не на рад Зоо-врта, који је под надзором америчког Министарства пољопривреде, преноси АП.

Полиција ће се потом консултовати са тужиоцима у вези са евентуалним подизањем оптужнице, рекао је тужилац Округа Хамилтон Џо Детерс.

Истовремено, Министарство пољопривреде је саопштило да ће покренути одвојену истрагу о кршењу закона о добробити животиња.

Велики број грађана на друштвеним мрежама изразио је у међувремену своје незадовољство због убиства припадника заштићене врсте, па је тако на Фејсбуку отворена страна под називом “Правда за Харамбеа”, а борци за права животиња су оптужили Зоо-врт за немар.

Специјални интервентни тим зоолошког врта је, из страха за безбједност дјечака који је прескочио ограду и упао у ограђени простор за гориле, убио 17-годишњег горилу Харамбеа.

На видео снимцима које су направили посјетиоци Зоо-врта се види како је горила углавном заштитнички настројен према дјетету, али га у неким тренуцима вуче кроз плитки јарак.

Директор Зоо-врта Тејн Мејнард стао је у одбрану одлуке да се убије горила рекавши да би дјечак био још више угрожен да су покушали да испале стрелицу за успављивање у готово 200 кг тешку горилу, јер то средство не би почело да дјелује одмах.

PODIJELI