Вучић честитао Путину изборну побједу

0
1484

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је вечерас Владимиру Путину поводом реизбора на мјесто предсједника Русије и пожелио да настави одлучно да води Русију путем напретка.

“Примите искрене честитке за поновни избор за председника Руске Федерације, уз најбоље жеље да и даље одлучно водите Вашу земљу чврсто утемељеним путем напретка, на добробит свих њених грађана”, наводи се у честитки.

Вучић истиче да је увјерен да ће Путин својим изванредним талентом лидера, уз јасну визију и јаку вољу, као и одговорност и посвећеност у раду наставити да постиже успјехе у рјешавању свих важних питања за Русију, као и у испуњавању планова за њен даљи свеобухватни развој, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

“Србија је искрен пријатељ и поуздан партнер Русије и можете се ослонити на наш допринос продубљивању сарадње, као и на залагање за остваривање заједничких пројеката. Уверен сам да ћемо, уз међусобно разумевање, стварати боље услове за генерације које долазе”, навео је Вучић.

Предсједник Србије је указао да је захвалан Путину за његов лични допринос јачању традиционалног и истинског пријатељства Србије и Русије, као и одбрани државних интереса Србије, која се огледа и кроз подршку у УН, као и у свим другим међународним организацијама у којима Србија штити свој интегритет, углед и слободарску традицију.

“Желим Вам да Вас, уз успех на одговорној дужности, прате добро здравље и срећа у личном животу. Надам се драги пријатељу да ћете нам и у новом председничком мандату учинити част и поново посетити Србију, јер је сваки сусрет са Вама прилика за драгоцене размене мишљења и мудре савете”, наводи се у честитки Вучића.

Према прелиминарним подацима, актуелни предсједник Руске Федерације Владимир Путин остварио је убједљиву побједу на предсједничким изборима.

PODIJELI