Градоначелник Подгорице прославу ослобођења назвао перверзијом

0
741
“Главни град неће учествовати у перверзијама које гледамо на територији Црне Горе, а којима се слави трагични тренутак наше државе”, каже градоначелник Подгорице Иван Вуковић поводом најаве сутрашње централне прославе јубилеја 100 година од ослобођења Боке и уједињења – Покољења дјела суде.

Како преноси црногорски сајт ЦДМ, Вуковић је изнио тврдњу да у Подгорици “могу да се поносе чињеницом да је црногорска војска увијек била на правој страни историје”.

– Главни град неће учествовати у перверзијама које гледамо на територији Црне Горе, у којима се слави трагични тренутак наше државе и све оно што је противно ономе што је представљала Црна Гора. Захтјева око прославе није било, али се зна како ћемо се према њима опходити – рекао је Вуковић.

ЦДМ преноси и да је црногорски министар одбране Предраг Бошковић, на питање новинара да ли ће Црна Гора обиљежити 100 година од завршетка Првог свјетског рата, рекао да је “Црна Гора била на страни побједница и у Првом и у Другом свјетском рату”.

– Ми можемо да се поносимо чињеницом да су Војска и Црна Гора биле на правој страни историје. Прославили смо Дан Војске 5. октобра као прилог прослави побједе у Првом свјетском рату. Нема накнадне прославе – рекао је Бошковић, који је био на састанку са Вуковићем.

PODIJELI