Заједнички интерес – интеграција западног Балкана у ЕУ

0
666
Лидери са западног Балкана на заједничкој вечери у Бриселу саагласили су се да је интеграција региона у ЕУ кључни стратешки циљ и да је у заједничком интересу ЕУ и западног Балкана.

– Лидери са западног Балкана потврдили су снажну посвећеност регионалној сарадњи и сложили се да ће се и даље бавити глобалним изазовима, попут пандемије ковида 19 – саопштено је из Европске дипломатске службе.

Из Европске дипломатске службе навели су да је вечера шест лидера са западног Балкана одржана у организацији високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност и потпредсједника Европске комисије Жозефа Бореља, а да је у разговорима учествовао и комесар ЕУ за проширење Оливер Вархељи.

У саопштењу се додаје да је ријеч о оживљавању традиције неформалних састанака са лидерима са западног Балкана и да ће се овакви догађаји наставити и убудуће.

Вечери су синоћ присуствовали предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, предсједник Владе Србије Ана Брнабић, као и премијери Албаније Еди Рама, Сјеверене Македоније Зоран Заев, привремених институција у Приштини Аљбин Курти, те предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

PODIJELI