“Новости”: Агенти из региона крећу на Бањалуку и Београд

0
728

Западни центри наложили су обавјештајним службама из региона да појачају дјеловање против интереса Србије, а у средишту нове антисрпске обавјештајне офанзиве биће подривање Републике Српске, пишу “Вечерње новости” и тврде да Београд има припремљен одговор на сваку верзију потенцијалних удара.

Исти извор наводи да је договор о мекој офанзиви на Србију постигнут на недавном састанку у Подгорици, којем су, осим домаћина из америчке тајне службе ЦИА, присуствовали и шефови хрватске службе СОА, албанске ШИК, македонске УБК, а задатке је добила и косовска КИА, као и Обавјештајно-безбједносна агенција из БиХ, те црногорска Агенција за националну безбједност.

На овом скупу, пише лист, Србија је означена као опасна руска база на Балкану.

Ове информације су, према сазнањима “Вечерњих новости”, саставни дио политике новог загријавања никада охлађених односа у региону.

“У овом пакету су и акције о илегалној војној обуци младих Бошњака у режији Бакира Изетбеговића и ратних команданата из редова СДА, али и наоружавање Хрватске и њена антисрпска реторика”, пише београдски лист.

Према истом извору, важне карике овог специјалног рата су улазак Црне Горе у НАТО, настојање да се формира такозвана војска Косова, а Македонија преуреди на проалбанским основама.

Војни аналитичар Љубан Каран рекао је за “Вечерње новости” да је изазивање унутрашње нестабилности и нереда најјаче оружје на које западни стратези рачунају, те да ће критичан тренутак бити када САД и НАТО схвате да не могу да успоставе контролу над Србијом.

“Опасност је у томе што виша фаза може да склизне у оружану агресију”, рекао је Каран, наводећи да терористичке акције против Србије није тешко подстаћи, с обзиром на то да постоје добро обучени терористи у окружењу, што је случај са групама под контролом бошњачког руководства у БиХ, као и приштинске власти на Косову, сви под капом Запада.

Извор: СРНА

PODIJELI