Анкета: Већина грађана за одлазак Карамарка

0
2375

Скоро двије трећине анкетираних /67 одсто/ сматра да Томислав Карамарко, лидер ХДЗ-а, треба да оде са мјеста првог потпредсједника Владе Хрватске због афере “МОЛ”.

Већина испитаника /59 одсто/ мисли да постоји одговорност Томислава Карамарка у случају “Консултант” у афери “МОЛ”, а 15 одсто сматра да нема његове кривице.

Истраживање које је спровела “Нова ТВ” показује да 35 одсто испитаника сматра да ће Карамарку у Сабору бити изгласано повјерење, а 33 одсто да ће бити избачен из Владе и да ће се Влада распасти.

Према анкети, 56 одсто испитаника мисли да су потребни нови избори, а 16 одсто мисли да је рјешење останак владе у овом саставу.

Дванаест одсто вјерује да је рјешење нова већина са ХДЗ-ом, али без МОСТА, а девет одсто је за владу са МОСТОМ и СДП-ом, без ХДЗ-а.

Према анкети, 66 одсто испитаника мисли да ће МОСТ остати при својој одлуци да се гласа о повјерењу Томиславу Карамарку, а 20 одсто вјерује да ће се предомислити.

Ако Божо Петров, лидер МОСТА, са партнерима не успије срушити Томислава Карамарка, треба дати оставку у Влади, сматра 50 одсто испитаника.RTRS

PODIJELI