Вучић 8. и 9. септембра на сјеверу Kосмета и у енклавама

0
1102
Предсједник Србије Александар Вучић разговараће током боравка на Косову и Метохији 8. и 9. септембра са становницима у српским општинама на сјеверу, као и у енклавама, најавио је данас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је на конференцији за новинаре рекао и да ће та посјета, која укључује и обраћање Вучића грађанима на централном тргу у сјеверном дијелу Косовске Митровице бити по броју локација најобимнија, а по садржају најсвеобухватнија.

Он је рекао и да ће Вучић током посјете Косову и Метохији чути неке од најзначајнијих ставова и визија у вези са Косовом и Метохијом и да ће грађанима пренијети подршку државних институција, али и нације.

Ђурић је прецизирао да ће Вучић присуствовати и бизнис форуму у Лепосавићу на коме ће учествовати више од 200 привредника са Косова и Метохије, као и 20 до 30 из централне Србије.

Он је навео и да ће Вучић посјетити неке од енклава у којима живе Срби, а
гдје претходно нико од представника званичног Београда није био.

“Вучић је изразио жељу да разговара са што је могуће више људи”, рекао је Ђурић, додавши да се предсједник Србије неће састати са представницима Приштине.

Ђурић је поновио и да се Београд залаже за компромисно рјешење о питању Косова и Метохије, али не на штету националних интереса, указавши да је, и због сталних изјава приштинских званичника и става дијела међународне заједнице, песимиста о том питању.

“Из дана у дан стичем утисак да смо све даље, а не ближе решењу”, рекао је Ђурић, додајући да се владајуће структуре у Приштини утркују из дана ко ће да заузме оштрији става према Београду.

Ђурић је рекао и да искрено жели да се дође до компромисног рјешења за Косово и Метохију, истакавши да не види ништа добро у “гурању ствари под тепих”.

Одговарајући на питање о посјети амбасадора САД у Београду Кајла Скота Приштини, Ђурић је рекао да су сви амбасадори акредитовани за територију цијеле Србије.

PODIJELI