Кривокапић започео консултације о реконструкцији владе

0
515

Црногорски премијер Здравко Кривокапић почео је консултације са представницима партија парламентарне већине о најављеној реконструкцији владе.

Здравко Кривокапић је, на почетку консултација, рекао да уважава предлог 37 посланика парламентарне већине, којим се захтева реконструкција актуелне владе, преноси РТЦГ.

Разговори о отвореним питањима, са циљем јачања поверења између законодавне и извршне власти, као условом за ефикаснији рад Владе, јесу одговоран однос према демократским иницијативама, саопштила је Влада Црне Горе.

Кривокапић ће, како наводе, подржати договор и компромис иза кога стоји 41 посланик парламентарне већине. То је, истичу, услов за успостављање политичке стабилности, како би се одлучно наставио процес демократизације Црне Горе.

Из кабинета је саопштено да премијер данас разговара са представницима Нове српске демократије, Демократске народне партије, Социјалистичке народне партије, Покрета за промене, Праве Црне Горе, Уједињене Црне Горе и Радничке партије.

Са представницима Грађанског покрета УРА састаће се сутра, као и са Демократама. Порталу РТЦГ потврђено је раније из мањинских партија да они нису добили позив премијера.

Након што су Демократе и Демократски фронт саопштили да је владу потребно реконструисати, премијер је предложио да реконструисана влада има три потпредседника, а да се ресори “који су се показали као обимни” поделе.

PODIJELI