“Hrvatska potroši milijardu na naoružanje i to je mirovni gest, Srbija potroši manje i to je prijetnja”

0
400
Beograd, 13. marta 2022. - fotografija niske rezolucije - Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojsa Stefanovic rekao je danas da su tvrdnje da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga u Ukrajini cista laz, saopstilo je Ministarstvo odbrane. FOTO TANJUG/ MINISTASRTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE / bg

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da ne postoji nijedna činjenica da je Srbija regionalna prijetnja, već je naprotiv u posljednjih desetak godina aktivna u stvaranju regionalne stabilnosti.

Stefanović je istakao da se vojska naoružava ne da bi bila prijetnja nego radi odbrane svoje zemlje.

“Kada hrvatska odluči da potroši milijardu evra za nove avione, to je valjda mirovni gest, a kada Srbija potroši mnogo manje na domaću industriju naoružanja, onda je to prijetnja”, rekao je Stefanović za TV “Prva”.

Stefanović je naveo da Srbija ima prilično izbalansirane nabavke naoružanja i vojne opreme i da prilikom nabavke ne smije da posmatra ko će da se ljuti, već da se rukovodi onime što joj je potrebno.

“Kod nas je mir i biće mir. Kupujemo tehniku koja je najbolja za našu zemlju, za novac koji možemo da potrošimo”, poručio je Stefanović.

PODIJELI