Naslovna Region Zemljotres pogodio sjeverozapadni Balkan

Zemljotres pogodio sjeverozapadni Balkan

0
1940

Zemljotres jačine 4,8 stepen Rihterove skale pogodio je područje severozapadnog Balkana, a prema podacima Evropsko-mediteranske geološke službe (EMSC) epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od Splita u Jadranskom moru.

 

Hrvatski mediji prenose da je u 13:58 zemljotres potresao Hrvatsku i BiH, a da je prema prvi informacijama žrtava nema.

View image on Twitter

Dnevnik.hr piše da je jak potres trajao nekoliko sekundi i prenosi, pozivajući se na podatke Evropsko-mediteranske geološke službe (EMSC), da je jačina potresa bila je maginutude 4.8 stepeni Rihtera sa epicentrom u Jadranskom moru na dubini od dva kilometra.

Portal Index.hr piše da se potres se dogodio 8 kilometara zapadno od Splita, odnosno u moru pokraj Slatina na otoku Čiovu.

Stanovnici Splita pišu na društvenim mrežama da je potres bio izuzetno jak i kratkotrajan.

Toliko je bija jak potres da nam je srusilo slike sa zida i popadale stvari iz ormara. Izletili svi iz firme.#PotresuSplitu

“Splitski dnevnik” javalja da je u gradu zavladala panika, da su ljudi istrčavali iz svojih kuća i zgrada, a neki i na balkone u strahu od novog potresa, kao da su i studenti evakusani iz univerzitetske biblioteke.

Korisnici tvitera objavili su da je u gradu popucao asfalt na nekoliko saobraćajnica, ali zvaničnih potvrda štete još uvek nema.

Potres u Splitu: Izgleda da ima šteta… Cesta poviše kampusa

View image on Twitter

Izvor: Blic

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games