Crna Gora: Albanci uz Đukanovića, Knežević iz zatvora podržao Bojanića

0
728

Demokratska partija Albanaca u Crnoj Gori saopštila je da podržava kandidata DPS Mila Đukanovića na izborima za predsjednika države 15. aprila.

Kako se navodi u saopštenju koje prenose mediji u Crnoj Gori, Đukanović je njihov stari koalicioni partner.

“Uvjereni smo da je on personalno garancija evroatlantskih integracija, dobrih odnosa u regionu i multietničke demokratije u Crnoj Gori”, smatraju u DPA Crne Gore.

Na drugoj strani, jedan od lidera opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta, Milan Knežević, ujedno i predsjednik Demokratske narodne partije, koji je na odsluženju zatvorske kazne u Spužu, aktivno podržava predsjedničkog kandidata najvećeg dijela opozicije Mladena Bojanića.

“Četvrti je dan od kad se Knežević dobrovoljno javio da odsluži četvoromjesečnu kaznu koja ne postoji. Čitav proces je montiran, a iza njega stoji lično Milo Đukanović. Njegov odlazak snažan je zamajac kampanji Bojanića. Milan Knežević je ulazeći u Spuž bio dostojanstven, hrabar i raspoložen. Njegova poruka jeste da sada još snažnije podržava Mladena Bojanića”, kazao je Kneževićev kolega iz DF-a Predrag Bulatović.

Mladen Bojanić je nezavisni nestranački kandidat koga je predložio i podržao najveći dio opozicionih stranaka.
Njegovu kandidaturu su do sada podržali DF, GP “URA”, SNP i UCG.

Kandidat vlasti na izborima za predsjednika Crne Gore biće lider DPS Milo Đukanović.

Predsjednički izbori, treći od sticanja nezavisnosti države 2006, a ukupno sedmi od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori, održavaju se 15. aprila.

(B92)

PODIJELI