Vulin: Najveća prijetnja su neosuđeni teroristi u Prištini

0
533

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da glavna bezbjednosna prijetnja Srbiji dolazi sa Kosova i Metohije, a lansiraju je neosuđeni teroristi koji danas vode privremene institucije samouprave u Prištini.

Vulin je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslaničko pitanje, rekao da su to potpuno nepredvidivi ljudi koji su na slobodi ne zato što su nevini, već zato što su svjedoci njihovih zločina pobijeni.

“Politika uslovljavanja, taksi, čestih incidenata, napada na srpsko stanovništvo i izazivanje sukoba, najveća je bezbednosna pretnja za Srbiju i Srbe”, istakao je Vulin.

Prema njegovim riječima, “sva politika šiptarskog rukovodstva jeste u tome da izazovu incident, sukob, nakon koga bi Srbija bila optužena za prekojmernu upotrebu sile i nakon koje bi se pozvali u pomoć veliki i moćni zaštitnici”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“To je sva politika šiptarskog rukovodstva i sve što rade, rade kako bi izazvali Srbiju, njenu vojsku, policiju i njene bezbednosne strukture, da upotrebe silu i onda zakukaju za pomoć i gledaju da opet privuku tuđu decu da ginu za njihove ciljeve. Uostalom i šta se drugo može očekivati od neosuđenih terorista”, naglasio je Vulin.

Radimo sve da Vojska Srbije bude mnogo moćnija

Vojska Srbije će nastaviti da se modernizuje, poručio je danas u Skupštini ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Kako je naveo, od 2012. godine, kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, i kada je nakon toga kao predsednik Vlade počeo da obezbeđuje ekonomsku stabilnost, Vojska Srbije nije ona demoralisana i zapuštena vojska koja je bila do tada, ona koja nije smjela da kaže na godišnjicu NATO agresije da je u pitanju NATO agresija, nego je morala da ćuti i da govori o “NATO akcijama” i “NATO operacijama” i koja nije smjela da nazove ni stvari pravim imenom, a kamoli da jača i da se oprema.

“Vojska Srbije danas je, kao što su svi mogli da vide, jača i bogatija i ima 14 migova 29, koji se remontuju i modernizuju. Imaćemo i tri nova helikoptera Mi 17, četiri nova helikoptera Mi 35, stići će i pet novih helikoptera H-145, 30 tenkova T-72 modernizovanih, 35 BRDM, takođe, modernizovanih. Vojska Srbije, takođe, radi već na modernizaciji svojih PVO sistema KUB, modernizujemo naš avion Orao i kao što vidite, sve što radimo radimo da Vojska Srbije bude mnogo moćnija i mnogo jača”, nabrojao je Vulin.

Dodao je da se takođe radi na tome da svaki pripadnik Vojske Srbije bude zadovoljniji i zato su plate u VS veće nego što su ikada bile, povećane su i dnevnice, uvedena solidarna pomoć za rođenje deteta, stigli su i novi balistički kompleti, kao i nove uniforme, čizme.

PODIJELI