Skrivio tri penala, dao dva autogola i dobio crveni karton

0
661
Lisabonski gigant Sporting ovu sezonu otvorio je veoma loše. Zeleno-bijeli iz glavnog grada Portugalije u sezonu su krenuli katastrofalno i čak ni oni najstariji navijači ne pamte ovakav početak sezone.

Sporting je izgubio Super kup od Benfike, u prvenstvu je tek sedmi sa dvije pobjede iz šest susreta, a zabilježio je i poraz na otvaranju Evropske lige.

Kada ekipi ide loše ružno je isticati pojedinca kao glavnog krivca, ali u Sportingu s pravom svi mogu prstom pokazatu na Sebastijana Koatesa.

Urugvajski štoper, ujedno i zamjenik kapitena ekipe, u ovu sezonu je ušao katastrofalno, a u posljednje tri utakmice koje je odigrao je direktan krivac za sva tri poraza.

ESPN UK

@ESPNUK

Sebastian Coates had already conceded three penalties, scored an own goal and been sent off in his previous two games when this happened 🙈

Уграђени видео

39 људи прича(ју) о овоме

U susretu četvrtog kola portugalskog prvenstva Sporting je dočekao Rio Ave, a izgubio je rezultatom 3:2. Gosti su sva tri pogotka postigli iz penala, a sva tri je skrivio Koates.

Ne samo to, već je prilikom pravljenja trećeg penala uspio dobiti i crveni karton, te je zbog toga propustio meč protiv Boaviste u kojem je Sporting osvojio bod.

Koates je potom sredinom prošle sedmice bio “zvijezda” utakmice Evropske lige protiv PSV-a. Vlastitu mrežu je u 25. minuti u Eindhovenu zatresao Koates za vodstvo Holanđana rezultatom 2:0 od čega se portugalska ekipa nije uspjela oporaviti, te je PSV slavio rezultatom 3:2.

Cutucou, Guardou@Cutucou_Guardou

Cutucou, guardou

PSV 2 x 0 Sporting

[gol contra] Sebastian Coates para o PSV – 25/1T

Уграђени видео

Погледај друге твитове корисника Cutucou, Guardou

Tačku na “i” 28-osmogodišnji Urugvajac je stavio sinoć u šestom kolu portugalskog prvenstva. Sporting je dočekao novajliju Faralicao, poveo je u 25. minuti i činilo se kako će lošoj seriji doći kraj.

Gosti su izjednačili u 55. minuti, a u jeku Sportingovih napada u finišu meča, u 89. minuti Koates je sve uništio postigavši autogol, i to prilično atraktivan, za pobjedu gostiju rezultatom 2:1.

Football 24/7@foetball247

Leonel Pontes on Coates: ”There are no words to explain this series of individual errors that punish the team and club. I can't say anything else or explain it. Something has to change. You can't be so unlucky in life. It can't be that a player is so unlucky.”

Погледај слику на Твитеру

Football 24/7@foetball247

Sebastián Coates’ last 3 games for Sporting CP.

– Gave away 3 penalties and got sent off against Rio Ave.
– Scored an own goal vs PSV
– Scored an own goal vs Famalicão.

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру
Погледај друге твитове корисника Football 24/7

Dakle, u posljednje tri utakmice koje je odigrao, Koates je skrivio tri penala, postigao dva autogola i dobio crveni karton.

PODIJELI