Abazović: Vladu koju ja vodim neće niko drugi sastavljati

0
388

Lider Građanskog pokreta URA i mandatar za sastav vlade Dritan Abazović izjavio je danas, nakon sjednice Predsjedništva URA, da Vladu koju on vodi neće sastavljati niko drugi.

On je rekao da je stekao utisak da se ništa važno u vezi formiranja manjinske vlade neće dešavati prije završetka lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju 27. marta, prenijela je RTCG.

Abazović je kazao da je Predsjedništvo zakazano sa ciljem analize redovnih aktivnosti koje URA ima, da je bilo riječi o lokalnim izborima i manjinskoj vladi i mogućim kadrovskim rješenjima.

“Ova sjednica nije bila mjesto gdje se donose neke odluke od posebnog značaja za širu crnogorsku javnost. Više se radilo o nekim našim partijskim aktivnostima. Mislim da je bilo kakvo kalkulisanje potpuno pogrešno. Vladu smo trebali da imamo juče, međutim šta da radimo, ne gledamo svi isto na političku scenu Crne Gore, niti na nacionalne interese Crne Gore, ni na krizu koja nastupa, ne pogađa nas sve isto. Mandatar je svoj posao završio, što se mene tiče možemo da idemo u parlament”, istakao je Abazović.

On je naveo da ako neko zbog lokalnih izbora ili neke druge percepcije ima neko drugo rješenje, ne može sa time da polemiše jer nije upoznat sa detaljima.

“Što se nas tiče mi smo prvi i jedini ponudili rješenje. Sad možda moramo sačekati da se završe lokalni izbori i da sve partije donesu one odluke koje su prethodno proklamovale. Mislim da smo SNP dugo čekali da se izjasni, ali se ona izjasnila”, rekao je Abazović.

On je poručio da odluke koje čekaju manjinsku vladu jesu mnogo važnije nego sve ono što će neko reći u partijskim saopštenjima za javnost.

“I dalje sam pri stavu da u Vladi neće biti ministara koji izazivaju negativne emocije kod građana, samo da ne bude da nam mediji i Facebook mjere ko izaziva, a ko ne izaziva negativne emocije. Trudićemo se da budemo inkluzivni, to je naša obaveza”, istakao je Abazović.

On je, međutim, naveo da se u novoj Vladi neće naći ljudi koji će se baš svima dopasti.

PODIJELI