Ako odete na more u Crnu Goru, moraćete da se upoznate sa novim pravilima

0
153
Kupališta na crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja. Biće pripremljen set mjera u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbjednost.

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić rekao je za Vijesti da prognoze govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja.

“Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji”, kazao je Jelušić.

Priprema se set mjera kako bi se osiguralo poštovanje socijalne distance.

Plažni prostor moraće da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obilježi adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica).

Biće ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mjere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mjere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mjere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Vodu će provjeravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za sigurnost zdravlja kupača.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here