Aktivisti izviždali gradonačelnika Zagreba

0
419

Aktivisti tri udruženja izviždali su danas gradonačelnika Zagreba Milana Bandića dok on na konferenciji za novinare najavljivao koncert za Dan grada, 31. maja.

Aktivisti Zelene akcije, Prava na grad i udiženja Siget držali su transparent dug 20 metara na kojem je pisalo “Otpor Bandiću – Sloboda Zagrebu”.

Ta udruženja su u saopštenju navela da je upravo Dan grada Zagreba prilika da se ukaže na neispunjena Bandićeva obećanja i na “štetu koju stanovnici Zagreba, trpe zbog dvije decenije njegove politike”.

Taj dan su nazvali “danom opljačkanog, devastiranog i poniženog grada Zagreba” i ocijenili da je, s obzirom na lokalne izbore u maju iduće godine, ovo posljednji Dan grada Zagreba s Milanom Bandićem na funkciji gradonačelnika, prenosi Hina.

– Vrhunac bizarnosti u trenutku kada grad trpi posljedice dvije krize, zbog zemljotresa i koronavirusa jeste Bandićevo obećanje izgradnje jedne stanice podzemne željeznice – stoji u saopštenju.

Dodaje se da je zemljotres prokazao svu nemoć gradskih institucija koje su oštećenim građanima pružile samo minimalnu pomoć.

PODIJELI