Albanski novinar provocirao Anu Brnabić

0
145

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je zajedno sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevom otvorila integrisani granični prelaz između Srbije i Severne Makedonije, ali je ovaj događaj propraćen skandalom koji je priredio jedan albanski novinar

Naime, novinar televizije Klan iz Makedonije, Furkan Saliju prišao je premijerki Srbije noseći majicu sa slikama poznatih ličnosti albanske nacionalnosti i natpis “mi smo izašli iz šume”.

On je to uradio kao aluziju na izjavu Ane Brnabić, koja je govoreći o nekim političarima sa Kosova, rekla da neki od njih “kao da su tek izašli iz šume”, misleći na njihovo učešće u ratu protiv Srbije.

Albanski mediji su međutim njenu izjavu iskoristili da prikažu da je to napad na sve Albance, a zbog ove provokacije Saliju je ostao bez odgovora na pitanje o graničnom prelazu, pošto mu premijerka Brnabić nije odgovorila, prenosi “Kurir”.

Ana Brnabić i Zoran Zaev komentarisali su danas i odluku suda u Skoplju da ne izruči Tomora Morinu Srbiji.

Brnabić je ocijenila da je odbijanje makedonskih vlasti da izruče Srbiji Tomora Morinu prije svega politička odluka.

Integrisani granični prelaz, koji je danas otvoren, je rezultat Sporazuma o uspostavljanju zajedničkih kontrola na međunarodnom graničnom prelazu Preševo–Tabanovce preko koga se odvija promet putnika i svih vrsta robe.

Prvi put na jednom graničnom drumskom prelazu prve kategorije, Preševo–Tabanovce na Koridoru 10, zajedno u istoj “kancelariji” raditi srpski i makedonski carinici i policajci, prenosi RTS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here