Ambasador Francuske u Beogradu izvinio se Vučiću i Srbiji

0
538

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio danas izvinjenje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sjedenja na svečanosti obilježavanja Dana pobjede u Parizu.

“Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svjetskom ratu izgubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja”, rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.

Kaže da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

“Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zasjedničku pobjedu, uoči najavljene posjete francuskog predsjednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas”, istakao je Mondoloni.

Dodao je da je riječ o nespretnosti koja je, kako je ocijenio, za žaljenje.

Na pitanje kako komentariše novinske naslove, poput jednog da se Francuska obrukala zbog toga, Mondoloni je ponovio da je to bila greška i nespretnost za žaljenje.

“I ja čitam novine, to je bila greška za žaljenje i molimo predsjednika Vučića i srpski narod da prihvate izvinjenje”, poručio je Mondoloni.

Raspored sjedenja zvanica, šefova država i vlada, na svečanosti u Parizu izazvao je ne malo čuđenje i negodovanje mnogih zvanica, posebno zbog mjesta koje je dobio Hašim Tači – odmah iza ruskog predsjednika Vladimira Putina.

(Tanjug)

PODIJELI