Američka analitičarka: Kosovo je država džihadista u srcu Evrope

0
251

Politička analitičarka iz Sjedinjenih Američkih Država Pamela Geler kaže da je Kosovo “država džihadista u srcu Evrope”.

Njen savjet američkoj administraciji povodom kosovskog čvora je da obavezno podrži Srbiju.

“To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsjednik Bil Klinton napravilo jednu od mnogih katastrofalnih grešaka podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni”, navodi Geler za “Novosti”.

Na pitanje kako vidi neuspjeh samoproglašene države Kosovo u Interpoliu, ona ističe da se u organizacijama kao što je Interpol realna situacija stavlja ispred političke korektnosti.

“Članice interpola su priznale čak, iako je to prećutno, da je Kosovo puno džihadista i islamskih teroritsa koji se mogu infiltritari u prištinske institucije. To nije nužno za promjenu u stavu međunarodne zajednice. Još ne postoji opšte priznanje na nivou EU i UN o tome šta je Kosovo i zašto je ono značajno za Evropu. Meni je jasno da je Kosovo džihadistička država u srcu Evrope”, kaže Geler.

Uptana da li bi administracija Trampa podržala nacionalne interese Srbije u BIH i na Kosovu ona kaže:

“Da, imate prijatelje u američkoj administraciji. Svakako savjetnik predsjednika Džon Bolton ima objektivniji stav i ima više razumijevanja za situaciju na Balkanu nego mnogi drugi spoljnopolitčki stručnjaci za vaš region”.

Ona navodi da se Bolton godinama suprotstavljao stvaranju nezavisnog Kosova, a smatra da “i Bolton i Tramp imaju zasluge za promjenu spoljne politike prema Kosovu”.

Povodom presuda Haškog tribunala koji je osudio na desetine Srba, a veoma mali broj Bošnjaka i Hrvata za ratne zlocicne ocenjuje da je “tzv. međunarodna zajednica za ljudska prava duboko korumpirana i pristrasna kada su u pitanju nemuslimani”.

List piše da je Geler američki aktivista, novinar i politčki komentator, a u javnosti poznata i po snažnim vezama sa najvišim funkcionerima Trampove administracije uključujući i savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona, kao i da je trenutno predsjednica nevladine organizacije “Zaustavimo islamizaciju Amerike”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here