Arkanovog ubicu čeka novo suđenje?

0
183
Ukoliko Dobrosav Gavrić (43), koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Dragana Garića i Milenka Mandića, januara 2000. godine, bude izručen Srbiji iz Južnoafričke Republike, prema najavama njegove odbrane, tražiće ponavljanje postupka pred Višim sudom u Beogradu.

Iako je Gavrić bio prisutan tokom cijelog ovog suđenja, osim kad se nije pojavio na izricanju presude, oni se pozivaju na odluku suda u Strazburu, koji smatra da suđenje, u slučaju da Gavrić bude dostupan našim organima, treba ponoviti. Postoji i mogućnost obnove postupka pred Apelacionim sudom.

Gavrić se i dalje nalazi u Južnoafričkoj Republici. Prije desetak dana Magistrativni sud u Kejptaunu donio je odluku o izručenju, nakon posljednje zamolnice Ministarstva pravde Srbije. Međutim, do izručenja će doći samo u slučaju da tamošnji ministar pravde stavi potpis na tu odluku. Gavrić se od prvog trenutka kad je uhapšen u JAR i kad je Srbija tražila njegovo izručenje protivio povratku u Srbiju, navodeći da se protiv njega vodio politički proces i da bi mu život bio ugrožen.

U slučaju obnove postupka, Gavrić će imati pravo da predloži saslušanje i novih svjedoka, kao i da priloži nove dokaze. On je, inače, od samog početka tvrdio da sa trostrukim ubistvom u beogradskom hotelu “Interkontinental” nema nikakve veze. Branio se da se tamo slučajno našao i da je i sam ranjen prilikom bijega pošto je započela pucnjava.

novosti.rs

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here