Austrija- Smetovi do deset metara (VIDEO)

0
501

Austrija je zatrpana snijegom, a visina smetova dostiže i deset metara, dok su dijelovi Njemačke odsječeni od ostatka zemlje.

Najmanje 14 osoba je poginulo u snježnim olujama koje su pogodile Evropu, a najteže je u Alpima. Austrijski zvaničnici podigli su upozorenje na lavine na najviši mogući nivo u nekoliko regiona, a 350 stanovnika njemačke pokrajine Bavarske je zatrpano snijegom, prenosi AP.

U pojedinim dijelovima Austrije i na jugu Njemačke škole su zatvorene, a nekoliko autoputeva je blokirano.

Kako se navodi, blokiran je put blizu Minhena, a spasioci na kamionima pokušavaju da dostave hranu zametenim mjestima u Bavarskoj.

Opasnost od lavina povećala se u toku noći, a u Štajerskoj je opasnost podignuta na najveći, peti nivo.

Ni danas padavine ne jenjavaju, a prati ih jak vetar, što može dovesti do nanosa i pokretanja lavina.

Snijeg stvara i velike probleme i u saobraćaju. Oko 1.000 domaćinstava u Tirolu nema struje, a očekuje se da bi u toku dana taj broj mogao da poraste.

U Donjoj Austriji je 270 domaćinstava bez struje, a najviše su pogođeni okruzi Melk, Šajbs Lilinfeld, a prekid snabdijevanjem strujom uzrokovan je padom drveća na elektro vodove od siline vjetra.

Najmanje 14 osoba je poginulo u snježnim olujama koje su posljednjih dana pogodile Evropu, a najteže stanje je u Alpima.

Otkazani su brojni sportski događaji, poput svjetskog kupa u sankanju koji je trebalo da bude održan od petka do nedjelje, od 11. do 13. januara, a zatvorene su i brojne skijaške staze za turiste.

Snijeg izaziva probleme i u drugim dijelovima Evrope. Otkazani su brojni letovi u Slovačkoj, Holandiji i skandinavskim zemljama.

U Atini su zatvorene škole, a u planinskim dijelovima Grčke temperatura je pala do minus dvadeset stepeni Celzijusovih.

PODIJELI