AVIONI SU MU BILI NAJVEĆA LJUBAV Ovo je pilot koji je poginuo kod Zrenjanina

0
257

U nesreći koja se danas u ranim jutarnjim satima dogodila u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina pogino je pilot Vladimir Bulat (47) prilikom izvođenja akrobatskog leta.

Nesrećno nastradali Vladimir Bulat je inače predsednik “Aerokluba Zrenjanin”. Avion kojim je upravljao iznenada je pao i prednjim dijelom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra.

Svoje višegodišnje iskustvo u letenju često je bilježio fotografijama, te njegov Fejsbuk profil obiluje slikama iz različitih letjelica.

Jutros je upravljao avionom “zlin 526F”, a razlog njegovog iznenadnog pada utvrdiće istraga koja je u toku.

Lokalni mediji prenose da je Bulat jedan od najpoznatijih akrobatskih pilota u Srbiji. Bio je jedan od domaćina na zrenjaninskom aerodromu “Ečka” koji je posjetila brojna kineska delegacija, a koja je prethodnog dana prisustvovala svečanosti polaganja kamena-temeljca za pogone kompanije “Linglong”.

Za goste iz Kine priređen je uzbudljiv akrobatski let aviona “Zlin 526”. Na kraju, kao poseban poklon, čelniku “Linglonga” uručena je pilotska uniforma i imao je jedinstvenu priliku da leti “Galebom” kojim je pilotirao Vladimir Bulat.

Bulat je svojevremeno govorio i o tome kako izgleda akrobatsko letenje i šta je sve potrebno da bi se neko njime bavio.

– Sati letenja u nekom drugom avionu ne znače ništa kada su u pitanju akrobacije. Možeš da imaš i 10.000 sati, a da ne napraviš apsolutno ništa. Ono što ljudi vide na aeromitnigu je performans, a iza toga stoji mnogo sati vježbanja, puno dana koje moraš da provedeš na aerodromu i dosta volje. Dešava se da ti jedanput ide super, a da tokom drugog leta od toga nema ništa, i da se onda iznerviraš.

Moraš da se posvetiš tome, a potrebna je, prije svega, volja. Obuka podrazumijeva da ti neko pokaže šta i kako, pa onda sam vježbaš, pa te onda neko ispravi, pa se nadovezuje jedna figura na drugu, dok ne izgradiš sve figure. Pa onda vježbaš komplet – objasnio je Bulat.

(Blic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here