Belivuk i Miljković negirali pranje novca na saslušanju

0
267

BEOGRAD – Optužene vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su danas na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal pranje novca, koji potiče iz djelatnosti njihove kriminalne grupe.

“Oni su iznijeli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog djela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično djelo”, rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević poslije saslušanja.

U nastavku istrage biće saslušan i optuženi pripadnik ove grupe Filip Ivanovski.

Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv njih trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode.

Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Ð. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično djelo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrijednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz djelatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih djelatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih pripadnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih djela , među kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

TANJUG

PODIJELI