Beograd neće trpjeti nipodaštavanja Zagreba

0
404
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija nastojati da gradi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da neće trpjeti nikakvo nipodaštavanje.

Vučić je rekao da ne vjeruje u zvanične prognoze predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, te da su njegovi zaključci nakon duela kandidata malo drugačiji.

Govoreći o stalnim provokacijama i napadima iz Prištine, Vučić je rekao da srpska strana nažalost nekada nasjedne na njih, ali da je Beogradu najveći cilj mir i da nema nervoze.

“Na nama je da sačuvamo mir, da idemo ka Evropi i da budemo spremni da sačuvamo svoj narod, a oni će svaki dan da pokazuju sve veću nervozu”, rekao je Vučić novinarima na Divčibarama gdje je prisustvovao otvaranju novoizgrađenog hotela “Crni vrh”.

On je dodao da Albance na Kosmetu dodatno čini nervoznim kad vide da je Srbija superiorna u ekonomiji, da ima snažnu vojsku i svaki dan napreduje.

Vučić je poručio da će država još više pomagati domaćim investitorima koji su zaradili novac u svijetu i hoće da ga ulože u Srbiju, te zahvalio proslavljenom srpskom košarkašu Milošu Teodosiću i njegovom bratu Jovanu na fantastičnoj investiciji vrijednoj 7,8 miliona evra.

PODIJELI