Britni Ris: Srbi, prebolite ono što se desilo Ivani, pustite me na miru!

0
918

Svjetska šampionka u skoku u dalj, Amerikanka Britni Ris, prilično oštro je reagovala na poruku našeg TV komentatora, Milojka Pantića, u kojoj je naveo da je u toj disciplini na prvenstvu planete u Londonu najbolja bila Ivana Španović.

Podsjetimo, Britni Ris je skočila 7,02 metra i tako stigla do zlata, a uz nju su na pobjedničkom postolju bile i Ruskinja Darija Klišina sa preskočenih sedam metara, te druga Amerikanka, Tijana Bartoleta sa 6,97.

Španovićeva je u poslednjoj, šestoj seriji finala skočila dalje od njih, ali su sudije mjerenjem utvrdile da postoji “mala distorzija pjeska iza nje”, pa su umjesto ostvarenja većeg od sedam metara, svakako dovoljnog za zlato, izmjerili 6,91, pravdajući se da je do toga vjerovatno došlo jer joj se otkačila etiketa sa takmičarskim brojem. Tako je najbolji skok naše atletičarke bio onaj iz druge serije, 6,96, usljed čega je ostala bez medalje u Londonu.

Pantić se na Tviteru obratio svetskoj šampionki porukom: “Ne znam kako je zaspati kada znaš da si najbolji, a ne piše Ivana Španović. Spavaš li mirno, Britni Ris?”. Na njen odgovor se nije dugo čekalo:

ivana4

“Vi, ljudi, od nje pravite jadnog gubitnika… Takve stvari se uvijek dešavaju… Prebolite to i ostavite me na miru!!!”, napisala je Britni Ris.

Na to joj je Milojko Pantić odgovorio: “Pobjede nisu samo medalje. Ti si velika šampionka, dokaži i da si velika žena i da ovoga puta nisi skočila dalje”.

Atletski savez Srbije je, podsjetimo, zbog pomenutog epiloga finala skoka u dalj u ženskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Londonu, najavio da će uputiti tužbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

(Blic.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here