Došli na Jadran na ljetovanje pa jedva izvukli živu glavu

0
955

Četvorica Slovenaca došla su na ljetovanje u Starigrad, ali su ostali samo dan i jedva izvukli živu glavu.

Bezbrižan odmor Slovenaca trajao je kraće od dana. Gazdarica ih je “šutnula” odmah pošto joj je zasmetala glasna muzika. Prethodno im je napravila “zasjedu” na parkingu.

Kako su za izjavili za Slovenačku televiziju isprepadani momci, žena im je osim cijene za tu jednu noć tražila da joj plate i 25 evra za čišćenje apartmana. Nisu htjeli da plate pravdajući se da nisu stigli ni da ga isprljaju.

– Na parkingu su nas dočekala dva mještanina sa velikom sjekirom i gvozdenim palicama. Kada smo ušli u automobil počeli su da lupaju sjekirom i palicom po autu. Razbili su staklo na zadnjim vratima i oštetili karoseriju. Jedan od nas je završio je u bolnici – kaže jedan od napadnutih Slovenaca.

Kako je rekao jedan od “linčovanih”, napadači su im priprijetili da se ne vraćaju, jer će na njih nasrnuti 20 ljudi. On je uvjeren da je gazdarica “naručila” napad. Oglasila se i gazdarica apartmana.

– Kuća je bila puna gostiju, a da su oni donijeli zvučnike, upalili muziku, igrali, skakali, vikali. Nisu oni imali probleme s nama, nego mi s njima – rekla je gazdarica.

(Avaz.ba)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here