Brnabić: Nadam se da nećemo morati da upotrijebimo vojsku

0
251

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom najave formiranja vojske samoproglašenog Kosova da se nada da zvanični Beograd neće morati da upotrijebi svoju vojsku, ali da je trenutno to jedna od opcija zato što se ne može gledati novo etničko čišćenje Srba.

“Nadam se da nikada nećemo morati da upotrebimo svoju vojsku, ali je i to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo da gledamo novo etničko čišćenje i nove `Oluje`, iako /premijer Albanije/ Edi Rama na njih poziva”, rekla je ona na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Brnabićeva je istakla da se slaže sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u ocjeni da formiranje vojske /samoproglašenog/ Kosova znači da će Srbija biti u ćorsokaku i da zbog toga još jednom apeluje “da se prizovu razumu”.

Prema njenim riječima, Srbija je ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, odnosno vojsku i policiju jer su bili devastirani, prenose beogradski mediji.

“Do toga je došlo jer je Srbija vojno neutralna zemlja, ali i zato što, kada neko zna da smo i u tom smislu jaki i sposobni, onda je to argument više da moraju da sednu i razgovaraju o kompromisu”, dodala je ona.

Brnabićeva nije željela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koje je navodno namijenjeno vojsci /samoproglašenog/ Kosova, istakavši da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD, da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here