Brnabić: Nažalost, danas će biti više od 2.000 novozaraženih

0
302

U Srbiji je trenutno na bolničkom liječenju više od 2.000 pacijenata, kaže premijerka Ana Brnabić i navodi da se nažalost danas očekuje isto toliko novozaraženih.

“Bez sumnje, epidemiološka situacija će se pogoršavati. To smo videli u celoj Evropi. Nama je svaki dan važan do trenutka dok ne završimo dve nove kovid bolnice, u Beogradu i Kruševcu, i tada će biti lakše i našem zdravstvenom sistemu, a biće lakše i građanima koje moramo da lečimo od drugih bolesti. To će biti početkom decembra”, rekla je Brnabić na TV Prva.

Ona je zamolila građane da nose maske i da prate sve preporuke, jer se, kaže, to sada ne čini u dovoljnoj mjeri.

“Izuzetno je važno da nastavimo da balansiramo između ekonomije i zdravstva, jer od ekonomije dobijamo prihode iz kojih plaćamo sve troškove za zdravstvo, i opremu, i nove kovid bolnice, i testove. Takođe, želimo da povećamo i plate zdravstvenim radnicima. To je sve od ekonomije. Kada bismo sve zatvorili ne bismo mogli da ulažemo u zdravstvo”, objasnila je premijerka.

Na pitanje kako je moguće da je proglašen policijski čas u trenutku kada je bilo 300 zaraženih, a sada, kada ih je preko 2.000, nema policijskog časa, Brnabić je podsjetila da je tada bio prvi udar, kada niko nije znao mnogo o virusu i dodala da konstantan karantin nije održiv.

“Nikom nije u interesu da imamo drastičnije mere”, rekla je Brnabić i dodala da više puta dnevno razgovara sa predsednkom kako da se situacija balansira, da li treba uvoditi nove mjere.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here